Celerové smotky

10. srpna 2017 v 15:33 | Petra |  Co se děje venku



Tento tip mám od přítelové babičky a jak už to bývá, nejdříve jsem nad tím ohrnovala nos, přišlo mi to zbytečné a teď je dělám pravidelně.

Jde o to, že pokud máte chlapa, jako já, který při tom, když jí polévku s petrželkou, nebo nedej bože posypané brambory pažitkou, se Vás zeptá, kde zase sekali trávu, že ji má v jídle? Nezbyde Vám, než se přizpůsobit situaci a převzít zkušenosti a dobré rady od jeho starších a moudřejších příbuzných.

Smotky se dají i využít do vývaru, nebo do zeleninové polévky, protože spoustě lidí, jak jsem zjistila, vadí jíst celer - je na ně příliš aromatický, ale já jej miluji i jako smažený na plátky v trojobalu, jen jej musíte tak cca pět minut povařit - pokud jste nejedli, doporučuji!, ale zpět ke smotkům - ty vylovíte z polévky a je to.

No a k tomuto článku mě inspirovalo včerejší večerní nakupování v Kauflandu, kde jsem se přihnala po práci jako velká voda a už měli jen něco zeleniny a ve velkých slevách, aby se jí zbavili. Tak jsem narazila na mladý celer s natí, za kačku padesát, který omamně voněl. Dala jsem ho přes noc do kyblíku s vodou, aby se vzpamatoval a druhý den jsem mohla zpracovávat ( do mražáku na zimu ).

Jak už název napovídá, celer očistíme, rozkrojíme a spolu s několika listy svážeme do smotku ( samozřejmě přírodní nití )





A hotovo plus i něco do zeleninové polévky:

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama