Domácí kečup

13. září 2017 v 11:47 | Petra |  Kuchtění

Dostala se ke mně, čirou náhodou, v hrnci rozvařená rajčata a já, z náhlého popudu, než bych je ,,jen tak" zavařila, se rozhodla, udělat pokus na kečup... bez nadsázky musím říct, že se mi fakt povedl, byťjsem zjistila během vaření, že nemám třeba tolik potřebného octu. Proto vypouštím do světa veliké moudro - vyprdněte se na recepty a jeďte si podle svýho Smějící se

Podle receptů se kečup obecně skládá z - 2 kg rajčat + 3 jablíček ( nastrouhat ) + 3 cibule + 200g cukr + 200 ml octa + koření ( bobkový list, nové koření, skořice, bobk. list ...) + 1 lžička soli- povařit, rozmixovat

Takže já jsem měla velký hrnec rozvařených rajčat ( pravděpodobně i s vodou ), do toho jsem dala dvě plačící cibule ( moje ze zahrádky a ty jsou tedy poctivé), 150 ml octa, víc jsem hold neměla + zbytek cukru ( asi 300 g) a koření, co mi přišlo v hodné ( sůl, hřebíček, bobek list, koriandr, nové koření a skořici) + 1 kyselé jablíčko, co nám zbylo z letošních mrazů na stromě... okamžitě jsem to rozmixovala na kaši a tu pak hodinu vařila. Jakmile se vypařilo dostatek vody, kečup jsem přecedila přes síto a zavařila na 85 stupňů 25 minut.




A hotovo ( jinak tyto skleničky po Opočenských jogurtech jsou na jakékoliv zavařeniny co do velikosti skvělé)


zmestskeslecny.blog.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama